Jídlo

Hledáte tip na oběd, večeři nebo malou svačinku? Spoustu chutných a odzkoušených receptů k jídlu i pití najdete právě v této rubrice! Dobrou chuť! 

Zahlédli jste na mém blogu fotografii jídla s dresingem, jehož výroba není v postupech přípravy uvedena? Pak je to právě tento! Univerzální použití této jednoduché ale vynikající zálivky mě vedlo k tomu, abych jí věnovala svůj vlastní článek s receptem. Použití je opravdu všestranné. Do salátů a obložených baget. K obyčejným hranolkům i jako omáčka...

Opět jsem dostala chuť na malý kulinářský experiment. Ani nevím jak jsem přišla na to, že tahle zvláštní kombinace mohla dopadnout dobře. Vždyť tu výslednou chuť jsem si ani nedokázala představit. Přesto jsem se v obchodě úmyslně přehmátla a místo klasických brambor vložila do košíku čtyři menší batáty (sladké brambory). K nim jsem přihodila...

V únoru jsem navštívila brněnskou výstavu věnovanou Titanicu. To téma mě nikdy nepřestalo zajímat. Vždycky, když se objeví nějaká nová fakta, už je studuji. Na výstavách o Titanicu většinou nesmím chybět a doma si pečlivě schraňuji palubní lístky, díky kterým jsem "přežila". Abych řekla pravdu, ani jednou se nestalo, že bych nepřežila :). Letos mě...

Hříšně dobré spojení sušených švestek a křupavé anglické slaniny. Předkrm, rychlá večeře s kusem rozpečeného chleba nebo klidně jako slaný zákusek. Absolutní hvězda všech mých domácích večírků. Nesmírně návyková pochutina, kterou připravíte v létě na grilu a v zimě v troubě nebo na pánvičce. Lze je připravit ve formě jednohubek nebo špízu....

Soljanku jsem poprvé ochutnala na jedné ze svých prvních cest Ukrajinou. Hustá a vydatná polévka svým způsobem připomínající boršč mě uchvátila natolik, že jsem se ji naučila vařit doma a dělám ji pravidelně. Dokonce jsme ji doma povýšili na oficiální štědrovečerní polévku. Vždy se na ni těšíme a nikdo se ani neopovažuje uvažovat nad tím, že by...

Listové těsto vám asi představovat nemusím. O jeho univerzální použitelnosti a dalších výhodách jste se jistě již přesvědčili. Dnes vám chci představit jedno naprosto úžasné koření, které doma používám a patří k mým nejoblíbenějším. Jedná se o Kouřovou sůl Petra Stupky, která se skvěle hodí nejen k přípravě masa a ryb. Mým nejoblíbenějším receptem,...

Mátový sirup

20.04.2017

Mojí nejoblíbenější bylinkou je máta peprná. Miluji její osvěžující chuť i vůni. Kromě toho příznivě působí na imunitní systém, dokáže zmírnit symptomy nachlazení a má též uklidňující účinky. V kuchyni ji využijete nejen k přípravě čaje či koktejlů. Jejími lístky krásně a přitom jednoduše dozdobíte většinu zákusků. Dokonce i s masem chutná mátová...

Kuřecí plátek s broskví a se sýrem je další položkou na seznamu české klasiky. Je to jedno z těch jídel, které sice nepatří na špičku žebříčku mých oblíbených jídel, ale na druhou stranu ho také nikdy neodmítnu. Dnes si však tento oblíbený recept připravíme trochu jinak než obvykle. Nepůjde o typickou verzi masa s přílohou, ale připravíme si špízy....

V polévkové misce vhodné do mikrovlnky (bez zlatých okrajů a ornamentů) smíchejte všechny sypké suroviny. Nádobu nemusíte vymazávat tukem, korpus se díky vlhkému prostředí mikrovlnné trouby nepřichytí. Přidejte vejce, mléko a olej. Nakonec přidejte ingredienci, které určí příchuť korpusu - skořici, vanilku, chilli, mátový sirup...atd. Důkladně...

Když se řekne kuře na smetaně, každému se vybaví zasmažená smetanová omáčka, kousky vařeného kuřecího masa neurčité barvy a jako bonus těžký knedlík. Všechny negativní vzpomínky na školní jídelnu rázem ožijí. Tedy alespoň pro ty, kteří tohle jídlo neměli v žebříčku TOP oblíbených školních obědů...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky